Vaargebied - Watersportvereniging De Amer

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Vaargebied

Omgeving

Het vaargebied van de Biesbosch tot aan Zeeland

Drimmelen is een dorpje vlak langs de rivier de Amer en het ligt met de jachthaven aan de poort van Nationaal park de Biesbosch. Het park biedt aan U afwisselend en avontuurlijk varen in een natuurgebied met iets bijzonders: eb en vloed in zoet water, een verschil van maximaal 40 cm. Varend in het doolhof van riviertjes in de wildste natuur van Nederland. U ontdekt grillige kreken, wilgenbossen en zwemstrandjes.
Natuurliefhebbers spotten er bevers, machtige zeearenden, zilverreigers en zelfs het prachtige ijsvogeltje. Vanaf de rivier de Amer is er direct toegang tot de Nieuwe Merwede, de Bergse Maas en het Hollands Diep.

Nationaal Park De Biesbosch.
Klik hier voor een link naar een recente website!

Biesbosch MuseumEiland
Geheel vernieuwd, klik op de link hieronder!Tripjes in de buurt
Uitstapjes naar Willemstad, Woudrichem of Heusden zijn een prima dagtrippen. Een tocht via de Bergse Maas, de Andelse Maas, de Nieuwe Merwede en bij Werkendam de Biesbosch weer in vraagt iets meer tijd. Wie verder wil kan met een dag varen de Zeeuwse delta of zelfs de Maasplassen bereiken. Het vaargebied reikt dan ook van de Biesbosch, Grevelingen, de Oosterschelde tot aan het Veerse Meer. Bij slecht weer kun je via de Dintel en de Mark weer terugvaren naar de jachthaven. Let wel op de openingstijden van de bruggen op deze route.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu