W.V. de Amer - Watersportvereniging De Amer

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

W.V. de Amer

De vereniging

Watersportvereniging De Amer is in 1941 opgericht en is daarmee de oudste watersportvereniging in Drimmelen. W.V. de Amer heeft geen eigen ligplaatsen meer. De ligplaatsen in het havengedeelte waar de boten van de leden van WV de Amer liggen kun je huren van Jachthaven Biesbosch BV. Het is een moderne  jachthaven met nieuwe ( afsluitbare) steigers en ruime boxen en veel ruimte om de box in en uit te kunnen varen. De haven heeft faciliteiten zoals een havenmeester, wifi, fraaie sanitaire voorzieningen op de wal en bagagewagens.

In 2008 is het nieuwe clubhuis in gebruik is genomen. Echter, omdat in 2018 de erfpacht door Jachthaven Biesbosch bv niet werd verlengd, heeft WV de Amer helaas afstand moeten doen van het clubhuis.
Op de wal is een ruime, met een hek afgesloten, parkeergelegenheid. Er is, zelfs op drukke dagen, genoeg ruimte om te parkeren.

De vereniging bestaat uit ongeveer 70 leden. Behalve voor het varen komen de leden ook bijeen voor de sfeer en de gezelligheid. Het bestuur, ondersteund door vrijwilligers, maakt altijd een activiteitenprogramma voor de zomer en voor de winter. Het Amerkoor met de begeleiding van enkele leden zorgt voor de muzikale omlijsting.


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu